Especial, únic, delicat, tendre, carinyós, protegit/desprotegit, proper, juganer, gran /petit, estimat, alegre/enfadat...tot això i més era en Floquet de Neu però també així som nosaltres...seguirem cercant semblances!

dijous, 7 de juliol del 2016

ARA SÍ, FI DE CURS I ACOMIADAMENT DE 4T

Els darrers tres dies de curs varen ser molt emotius, hem participat en totes les activitats que s'oferien al centre i el dimecres, el nostre darrer dia de curs, vàrem decidir acomiadar el curs fent els aniversaris de Juny, juliol i agost. 

Primer vàrem fer la nostra avaluació figuro-analògica. Amb diferents objectes intentarem fer l'avaluació dels dos anys i de les sessions de filosofia. 

Desprès va començar la festa, primer les espelmes, la coca i els sucs...alguna llepolia i a ballar! No baixàrem al pati, a la nostra aula estavem molt bé! Mentrestant nosaltres ballàvem o escoltàvem música varen començar a venir altres companys de l'altre 4t i de 6è (molt emocionats,  ja que el seu comiat era doble). Tothom va ser benvingut, entre tots aconseguirem que fos un dia especial, emotiu i per recordar. 

Entre ball i ball, i entre emoció i emoció, es curs es va acabar. Hem estat dos cursos plegats i tots sabem que són moltes hores compartides, molts bons moments. Aquests són els que cal recordar! 

Fins sempre!! 




Esperam que aquestes fotos ens serveixin per recordar el temps que hem passat plegats. Com a mestra, sabeu que sempre en tendreu a la vostra disposició. Ara sereu vosaltres els que podeu venir a visitar l'aula on jo hi sigui! 

Ja sabeu, la porta estarà sempre oberta per vosaltres...



NO DEIXEU  MAI DE TREBALLAR PER DESCOBRIR NOU MONS! 




BON ESTIU!



dimecres, 6 de juliol del 2016

FESTA DE FI DE CURS 2016!

Tal i com vos hem anat escrivint. Hem anat fent una mica de feina amb el tema dels descobriments. Pensar com els conqueridors i també com els conquerits ha estat una tasca interessant. Cal tenir en compte moltes coses!! 
Eren altres temps i tots els paisos es varen llençar a conquerir noves terres. Per això nosaltres hem volgut fer una mica més que un ball de fi de curs. Hem intentat escenificar, molt breument la conquesta, la benvinguda, la guerra i la concòrdia(més abaix ho explicam una mica més). 

Un àlbum de record!!! 



A l'inici, els companys de 6è varen presentar l'acte i aquí transcrivim el text que nosaltres els varen donar per llegir, esperam que així s'entengui més el que volíem representar:

EL DESCOBRIMENT DEL NOU MÓN
Al llarg d’aquest curs els quarts hem anant treballant el descobriment del nou món.
Hem intentat posar-nos en la pell dels homes que no sabien on anaven ni els perills que correrien. Hem parlat de la por a lo desconegut i també de les característiques dels homes que viatjaren per primera vegada a les terres desconegudes.
Hem intentat entendre què passava pel cap del conqueridor per pensar que el fet d’arribar a una terra estranya, li donava dret a fer-la seva, després també hem intentat visualitzar com es varen sentir els indígenes, quan després de fer una benvinguda amable i acollidora, varen viure com,  els desconeguts,   ocupaven les seves terres i imposaven les seves costums.
Pel camí d’aquesta historia s’han perdut civilitzacions senceres, s’han perdut idiomes, costums, moltes persones perderen la vida a causa de malalties que el seu cos desconeixia. Però, alhora, el descobriment i conquesta del nou món va ser l’inici d’altres troballes, va ser el punt de partida per descobrir moltes illes meravelloses i un nou continent com Austràlia. Per desgràcia, els aspectes negatius també es produïren en tots aquests llocs que s’anaven trobant.
Actualment,  Amèrica és un continent on conviuen moltes cultures, moltes races s’han anat mesclant i ara podem trobar gent molt variada. Diferents  fets històrics han hagut de passar per aconseguir una bona convivència.  

A grans trets,  això és el que hem volgut simbolitzar amb la nostra posada en escena: la conquesta del paradís, la lluita,  i,  per suposat, la concòrdia. Esperam que l’esperit de la concòrdia sigui el que mantinguem, és l’única manera d’aconseguir un món  millor.
 

I encara no hem acabat! Ens queden els darrers aniversaris i alguna cosa més...

ANIVERSARIS ABRIL I MAIG

Aquí teniu les fotos dels darrers aniversaris. teniem moltes feines i el dijous s'havia complicat, per això hem ajuntat els aniversaris dels dos mesos.
Mirau que bé ho passam! 




Ja ens quedava poc per acabar el curs, però encara ens interessaven varis fils com el de les vespes, i altres que anaven sortint. Anam preparant les idees sobre els conqueridors ja que el nostre ball de fi de curs està relacionat amb el fil que hem anat treballant puntualment. 

També anàrem preparant com havíem d'anar vestits i què haurien de dur en el cap, per això vàrem mirar amb atenció les imatges que trobaven a la xarxa i a qualque llibre...

Ens ho hem passat molt bé! 






EXPOSICIONS ORALS PEDRO, JOAN TONI I IRINA

Continuam amb les nostres exposicions orals... 

Ens quedaven pocs companys i avançàrem més ràpid. En Pedro i en Joan Toni varen fer la seva sobre els Taurons, ho duien molt ben preparat i també dugueren part de la col·lecció que llibres i objectes que havien anat fent. 
I varen dur un expert!! Molt amablement, un professor de biologia amic de la família, va respondre les preguntes dels companys i va acceptar contestar una entrevista que els nostres protagonistes duien preparada. 

Moltes gràcies per voler venir a col·laborar amb nosaltres!

 


Un altre dia, n'Irina ens va fer la seva exposició sobre les abelles. Ens va agradar molt i ens va ajudar a pensar molt en la importància d'aquests animals. 
De les abelles varen començar a interessar-nos per les vespes asiàtiques, una espècie invasora que pot acabar amb les abelles i que cal anar investigant. 




Continuam!

EXPOSICIÓ ORAL SARAY I MARIONA

Aquest darrer trimestre hem fet moltes coses...hem continuat amb les exposicions orals, hem seguit duent objectes per mostrar o per comentar i hem anat fent una mica de feina sobre el fil temàtic de la conquesta del nou món. 


Na Saray i na Mariona  ens varen fer unes exposicions orals que ens varen  arribar al cor. Cadascuna en el seu estil i amb temes ben diferents connectaren amb el nostre coret i ens varem emocionar molt. Mirau les nostres carones de tristor...el missatge ens arribava ben directe! 



Na Saray també duia la camiseta de l'associació de protecció dels animals amb la que la seva mare col·laborava i també ens va dur uns detalls de record. 

Gràcies Saray!

 

Na Mariona també ens va emocionar. Ens va contar què feia als horabaixes. Els té ben plens i malgrat algunes coses que fa semblen divertides vàrem pensar que ben segur que al final del dia arribava ben cansada a casa!
Molt bé Mariona!! 




AQUÍ TENIU TAMBÉ UNES FOTOS DE LES EXPOSICIONS ORALS DE NA NEREA, NA MARIA DEL MAR ALEMANY I NA MARIA DEL MAR ISERN...
















































CONTINUAM! 

diumenge, 27 de març del 2016

DARRER DIA DEL SEGON TRIMESTRE

Va ser una dia per acomiadar-nos amb calma. Vàrem fer la nostra avaluació personal i les nostres propostes de millora. Desprès baixàrem al pati i ens menjàrem els crespells. Boníssims! 
Na Maria del Mar Isern ens va proposar un vídeo molt emotiu. El vàrem veure un parell de vegades i ens va ajudar a entendre en el valor de la persistència, insistir quan volem aconseguir alguna cosa, i no deixar-nos enfonsar per les opinions dels altres,  és molt important per avançar. 

També vàrem anar a la porxada del pati per veure i pensar sobre una exposició que es deia: Mira't el Món!

La visita la vàrem fer amb l'altre quart, ens repartirem per grups i desprès vàrem fer la primera fase de la posada en comú. Què ens deien les imatges? I el text? 
En què ens fa pensar? Som nosaltres una mica privilegiats si ens comparam amb altres persones del món? 

En tornar a l'aula seguirem amb la posada en comú i poc a poc la conversa es va anar dirigint cap a la crisi dels refugiats que tenim a Europa. Alguns companys deien que a casa no els xerraven de res sobre aquests temes però nosaltres sabem que podem intentar comprendre coses molt difícils. Això no vol dir que ho entenguem del tot. No!
De fet, els adults tampoc acaben de saber quina és la solució a tots aquests problemes. Una cosa sí ens va quedar molt clara: què podem fer nosaltres, en el nostre redol? 

També vàrem fer una revisió a les àrees que havíem tractat al llarg del matí, resulta que havíem fet una mica de cada una. Va ser molt necessari fer una repassada a la geografia, als mapamundi, al primer i al tercer món...



Una bona manera d'acabar el trimestre. Pensant en els altres... 

Vídeo: Mai deixis de creure en els teus somnis...


Bones vacances i fins molt aviat!

Ja sabeu que continuam! 

EXPOSICIONS ORALS SERGI I PAU. ANIVERSARIS!

Continuam amb les exposicions orals i també amb els aniversaris...Hem fet plegats els aniversaris de febrer i de març. Havia alguns dijous que teniem problemes per fer la festa.  No està malament això d'ajuntar aniversaris, el que és molt difícil és posar-nos d'acord en la música! 


Deixam aquí les fotos de l'exposició oral d'en Pau i d'en Sergi. Ho varen fer molt bé. Sabien el que presentaven i el públic ho va valorar molt bé! 
També a continuació veureu les fotos dels aniversaris....


 I els aniversaris!!!

Continuam!

ELS DIJOUS: CIÈNCIA!

El dijous és un dia molt especial, començam la primera sessió fent filosofia 3/18 i desprès del pati hem començat a fer una sessió de ciència amb na Isabel. 
Hi ha dies que el cap ens fa fum! Però ens agrada, cal pensar bé i escoltar amb molta atenció...











Per ara hem començat fent una mica de teoria i desprès ens plantejam una sèrie d'hipòtesis sobre què passarà en l'experiment que farem. 

No cal dir el que trobam sense pensar! 
Vosaltres què trobau? Es banyarà el que hi ha a dins el tassó? 

Continuam! 



dimarts, 1 de març del 2016

EXPOSICIÓ ORAL PAU RAMIS

Anam fent, entre altres activitats, exposicions orals. No ens resulta gens fàcil. No ho és perquè hi ha molts de factors que intervenen. La facilitat per parlar en públic és important per anar per la vida, per aquest motiu cal treballar-la. 
Què és necessari per fer una bona exposició oral? Per ara, sabem bé el que NO va bé i ens falta encara interioritzar el que sí és valuós i molt positiu. 
Sabem que: 
- Quan parlam cal mirar a la cara als que ens escolten i no llegir un paper,  o el powerpoint, un mural,  o un document de word projectat... 
- Hem de  conèixer molt bé el tema que presentam, no tant com saber-ho tot (que això és impossible) si no saber el què volem comunicar. Cal seleccionar la informació. 
- Les imatges i els vídeos són uns imants per mantenir l'atenció dels vostres companys, s'han de triar amb molta atenció. N'hi ha molts a la xarxa però s'han de seleccionar pels motius que trobeu més interessants, no únicament per riure. 
- El vocabulari ha de ser fàcil d'entendre pel nostre públic. No hem de mostrar paràgrafs  copiats i aferrats com si res. En cas de ser difícil d'entendre, vosaltres ho heu de saber explicar amb les vostres paraules.
- Si ens fan una pregunta que no sabem, el millor és reconèixer que desconeixem la resposta. No passa res. Això si la pregunta està ben formulada, per suposat! També cal aprendre a fer bones preguntes (això va per tothom)
- Sabem que la postura corporal també és molt important, així com projectar bé la veu. Tothom ens ha de sentir! 

Vosaltres sabeu avaluar molt bé, teniu la graella i l'aplicau beníssim. Pensau que és la mateixa que us aplicaran a vosaltres! 

Per suposat, la tutora ajudarà en tot el que pugui, però per això heu de demanar ajuda, no val que el dia de l'exposició digueu que heu tingut problemes. D'acord? 

Bé, aquesta setmana en Pau Ramis ha fet la seva exposició. Deixam aquí unes fotos de record. També de la visita quinzenal a l'hort! 




L'hort:




Aquestes dues setmanes aniran més carregades de controls, pensau que aviat ja menjarem els crespells... 
Enguany les vacances de Pasqua arriben ben prest! 


Continuam!


diumenge, 7 de febrer del 2016

CARNAVAL, SORTIDA A AGAMA I MES COSES...

Duim una temporada ben carregada de festes! Desprès de Sant Antoni  i la Pau ha arribat Carnestoltes i mentrestant hem fet la sortida a AGAMA. 
Encara que no ens ha deixat d'interessar del tot el tema de per què és tan necessària la pau  i els perills de les centrals nuclears que encara estan en funcionament,  també hem tengut temps per preparar una mica la sortida a la fàbrica d'envasament de llet. Vàrem fer un seguit d'hipòtesis sobre en quines condicions arribava la llet a la fàbrica i sobre com l'envasaven. 
Moltes de les nostres preguntes es varen resoldre durant la visita però d'altres encara ens ronden pel cap. 
En acabar, berenàrem a un parc de la Ciutat Jardí, ben davant la mar! 

El passat divendres vàrem fer la rua pel poble. Tots i totes anàvem ben disfressats i per fer la rua donàvem la mà a un company de 5 anys. Ben aferradets i alerta a no fer-nos cas!! 
Vos deixam aquí unes imatges de la sortida i de la nostra rua: 





Aquí teniu les imatges de la rua i de les nostres disfresses!




Continuam duen coses per compartir, totes ben interessants, ara duim fòssils i pedres, qualque mineral, hem recuperat els volcans que havíem fet fa uns anys! El més important és que intentam que tot el que es fa o es comenta a l'aula es relacioni amb coses que hem aprés. 
Inclús les disfresses ens han ajudat a intentar assabentar-nos del seu orígen en el món. 

Perquè no és el mateix anar de pistolers de l'oest americà sabent algunes coses o no: On és l'oest? Quina historia interessant té per nosaltres? Té a veure amb els descobriments? 
Per què es diuen també indis els que lluitaven amb els pistolers? D'on surten els gansters? 

Ahh! Ens sonen algunes coses però ens falta informació per enllaçar-les. A les fotos veureu el planisferi a la pissarra, el vàrem emprar per ubicar-nos una mica. 

I també duim altres objectes que ens fan veure coses diferents a les de cada dia. Tenim una gran llista d'espera per mostrar coses! 




Tenim moltes més coses per contar. Continuam!



dijous, 4 de febrer del 2016

GENER 2016!

Aquest mes de gener ha vengut carregat de festes i de coses interessants per aprendre, també vos contarem algunes activitats que vàrem fer al final del primer trimestre, són les activitats de cohesió de grup: La cadira i la Teranyina. 
Les dues activitats cerquen que el grup estigui més cohesionat, que tots i totes entenguem que som importants per la marxa del grup. 
En la cadira, ens havíem d'ajudar molt perquè si bé al principi tothom estava ben enfilat, poc a poc les cadires s'anaven llevant i tots i totes ens havien d'ajudar per no caure. Va ser molt divertit i la veritat és que vàrem aguantar bastant, recordau que si un queia perdíem tots! 

La teranyina la vàrem confeccionar entre tots, a partir de la resposta a una pregunta cadascú enviava a un altre company/a el fil i aquest responia a la pregunta,  i després passava el fil. Al final ens va quedar una teranyina ben maca. La teranyina, ja ho sabem, és forta però alhora és delicada. Vàrem comprovar que si un estirava més del compte o la deixaven caure aquesta es podia desfer. Tots els membres de l'aula són ben importants per mantenir la nostra teranyina! 




També vàrem recollir els regals dels Reis d'Orient i ha estat el mes de Sant Antoni, els dimonis ens varen venir a cercar a l'aula i al final ens esperava un ball amb ells i una bona torrada al pati amb l'ajuda d'alguns pares i mares. Gràcies! 
Per suposat, també hem celebrat els nostres aniversaris (na Xisca ens va venir a veure!)...i moltes coses més que ja vos contarem per no fer massa llarga aquesta entrada. 




                                       
El dimoni gros es va passejar per tota la nostra escola! Els dimonis verds seran els que els infants que voluntàriament vulguin, passejaran i ballaran  per les festes de Sant Bartomeu. Animau-vos!





Na Desi va baixar a cercar el nostre regal de reis! 








En Xavi va ser l'encarregat d'obrir el regal. Un joc de pati de pluja!! 


Ja sabeu que continuam!
                                         Deixareu els vostres comentaris?