Especial, únic, delicat, tendre, carinyós, protegit/desprotegit, proper, juganer, gran /petit, estimat, alegre/enfadat...tot això i més era en Floquet de Neu però també així som nosaltres...seguirem cercant semblances!

diumenge, 15 de febrer del 2015

CARNAVAL!

El passat dimecres vàrem començar a preparar-nos pel carnaval a l'escola. 
Capes, pentinats i capells és el que ens demanava la reina carnestoltes. Tots vàrem seguir les seves recomanacions! 
El divendres cadascú va poder venir disfressat del que volia. Va ser ben variat i molt divertit. Cap a les 12,30 sortírem a fer una rua pel poble i ho férem molt bé. 

El dimarts na Desi i en Joan Toni varen començar a llegir les instruccions de la reina Carnestoltes. 
I el divendres va ser un dia ben entretingut!



RUA!!! Continuam! 

EN JOAN I N'OSCAR DE 4TB

En Joan i n'Oscar ens vàrem venir a explicar la recerca que havien fet a la seva classe de 4tB sobre la brutor del pati. 
Varen entrevistar en Xisco Barceló i ell els va contar com funcionava la màquina que fa servir per netejar el pati. Resulta que el pati està molt brut i cal que tots els infants ajudin per no tenir-lo així. 



Ens demostraren quants de papers, plàstics, restes de menjar, alumini...generam en un mes, un trimestre i en deu mesos. Una barbaritat! 


Ens varen deixar un mural explicatiu on havia un missatge que haurem de tenir ben present! 
Esperam que la seva ajuda ens serveixi per agafar consciencia cada vegada que ens cau alguna cosa al pati i la deixam allà al terra sense molestar-nos en recollir-la. 

Gràcies companys! 

SESSIONS DE FILOSOFIA

Els dimarts fem sessió de filosofia, ara estam en un punt molt important del llibre. Na Gus fa preguntes molt estranyes i ens interrogam sobre per què les fa. Escoltar els companys és fonamental per poder seguir la conversa i per respondre a partir del que un altre ha dit. Escoltar ens costa una mica! 

Sabem que hem de treballar més la participació. Que ens hem de llevar la vergonya, la timidesa. 
Sovint ens costa una mica sortir de l'anècdota. Posar exemples és una bona eina però no ens podem quedar donant voltes sense avançar. 

Pensar millor no és fàcil, i manco si hem de donar raons sobre per què pensam el que diem. 
Alguns dies, ja ho hem comentat, acabam la sessió donant una rosa. És un símbol ja que la rosa és de tots i queda a l'aula. La rosa significa que algú ha fet un esforç especial aquest dia, que ha ajudat al grup a trobar una clau que ens ajudi, que ha escoltat molt o que ha participat especialment bé.
Hi ha dies que tothom es mereix la flor, i també qualque dia la deixam ben amagada ja que el diàleg no  ha acabat de fluir. 

Aquí algunes de les darreres flors...una vegada feta la revisió de la sessió, entre tots i totes decidim qui la mereix especialment. 



















Continuam...pensant...millor...per nosaltres mateixos. 


POESIA I COSES QUE FEM, DUIM, PENSAM...

Hem hagut de memoritzar un poema de na Joana Raspall. Primer vàrem conversar una mica sobre els drets dels infants. Sobre si tots els nins i nines del món tenien les mateixes oportunitats. 

Va quedar clar que no. I no es tractava de joguines no, eren coses molt més importants com la salut, el menjar, la vivenda, l'escola,...entre tots i totes vàrem cercar quines eren les coses essencials i les que no ho eren tant.

També hem aprés una mica que la poesia mereix ser llegida o recitada amb un to de veu especial. Ens l'hem de preparar d'una manera diferent. 

Ho hem fet molt bé. Alguns tenien problemes de veu i ho han fet pujats a les cadires o a les taules, projectar la veu és fonamental. Fora nervis, fora vergonya. 

Continuam duent coses i aquestes ens plantegen preguntes, de vegades ens ajuden a respondre d'altres que havíem deixat sense respondre. 

Allò important és la curiositat, mantenir les ganes d'aprendre i de cercar respostes és la clau per aprendre. De mica en mica anam millorant. 
Algunes de les preguntes o propostes que van sorgint:
- És granit això que he trobat? Per què?
- I aquesta pedra tan guapa i tan arrodonida agafada a la vorera de la mar, com es diu?
- Per què les matrícules dels cotxes tenen lletres i nombres? 
- La neu s'ha convertit en gel! El gel en aigua, aquesta aigua la podem beure? On va a parar l'aigua de la neu? Haurà pujat el nivell del pou de Consell?
- Duc una recepta de pasta per modelar. La podem escriure a la pissarra i copiar-la? 

És molt interessant perquè sempre hi ha qualque company que sap alguna cosa que ens ajuda a avançar. Cal que ens escoltem.






També hem tornat a l'hort, amb na Dolors! Gracies! Neteja, visita al galliner i sembra de lletugues. Els rabanets que vàrem deixar encara no han crescut prou. Tornarem a vigilar-los més endavant. Feina hi ha per tothom si ens sabem organitzar. Fer coses ens agrada, volem ser útils i moure'ns!



Na Margalida va dur un llibre sobre la vida d'una nina alemanya que es deia Anna Frank. Semblava un conte però la historia va passar de veritat i resulta que havia dos companys que sabien algunes coses sobre el que es narra al llibre. 



Com que vàrem conversar, i semblava que interessava als companys,  anam llegint el llibre tira a tira, una pàgina cada dia si ens dona temps. Intentant entendre entre tots i totes què va passar en aquella època.  


Continuam!