Especial, únic, delicat, tendre, carinyós, protegit/desprotegit, proper, juganer, gran /petit, estimat, alegre/enfadat...tot això i més era en Floquet de Neu però també així som nosaltres...seguirem cercant semblances!

dilluns, 22 de desembre del 2014

CINE, NADALES I FI DE TRIMESTRE!

Dilluns i el darrer dia del trimestre! Avui ens hem ajuntat els dos tercers i hem vist la pel·lícula "COPITO DE NIEVE", a la peli, l'únic goril·la blanc del món, arriba al zoo de Barcelona. A causa del seu albinisme, acapara totes les mirades dels visitants, però també provoca el rebuig dels seus nous companys goril·les, que no ho accepten com un dels seus. 
Desesperat per integrar-se,  en Floquet anirà a la recerca de la Bruixa del Nord perquè ho converteixi en un goril·la normal i corrent. Durant la seva aventura s'enfrontarà a innombrables perills, la majoria planejats per un malvat que vol capturar al goril·la blanc perquè està segur que així tendrà molt bona sort.
Paula, la millor amiga humana de Floquet de Neu;  Leo, l'amic de Paula; i Ailur, un panda vermell budista que es creu una pantera, seran els companys inseparables del goril·la. Cinema entretingut i emotiu. 
També hem rebut la visita dels patges reials i els hem donat les nostres cartes d'aula! 

Desprès hem anat al pavellò i hem fet el concert de Nadales, havia molta gent! Molts de pares, mares, padrins i padrines...ho hem fet beníssim!


Consell,  22 de desembre de 2014

Benvolguts alumnes pares i mares de 3r A,
Ha arribat el moment d’acomiadar el trimestre. Uns mesos que han servit per conèixer-nos, per adaptar-vos als canvis i per créixer. 
Encara ens anem coneixent però crec que ens començam a entendre. Ja feis tercer! Això implica agenda, quaderns, deures , estudi, recerca..., i moltes altres activitats que ajuden a aprendre i a interrogar-vos sobre el món.
Aquest és el principal objectiu de la vostra tutora: no deixar mai de banda la curiositat per aprendre, per saber més coses, per esbrinar el significat de tot el que tenim al nostre voltant.
Anam fent camí. Encara és poc el temps que hi hem dedicat. Ara feim una aturadeta. 
Tan sols per agafar més energia, per poder jugar (que també és aprendre), per poder estar amb la família, amb els amics,...per viatjar i anar a veure a les persones que estimam i viuen lluny.
Teniu una mica de deures, crec que no és molt. Voldria que aquestes festes siguin magnífiques per tots vosaltres, que siguin màgiques en tots els sentits. 
Per tant, que la màgia impregni tots els vostres dies i que arribi, encara més,  a les vostres cases els dies més assenyalats.

BONES FESTES I QUE LA MÀGIA SIGUI LA PROTAGONISTA DELS DIES QUE VENDRAN!

Abraçades, 
Sacramento

diumenge, 21 de desembre del 2014

DARRER ANIVERSARI DEL TRIMESTRE: PAU MARC

En Pau Marc és el nostre company més jovenet. Divendres vàrem celebrar a l'aula el seu aniversari.
Aquest dia vàrem comentar les notes (en veu baixa,  amb na Sacra) i també parlàrem de com podíem millorar aquests resultats. Al final es tracta de fer una mica  més de feina, escoltar amb molta més atenció i respectar els companys i companyes. Casi res! 
En tornar de vacances ens hi posarem de valent. 
La nostra tutora diu que demanarà un parell de sacs de paciència als reis d'Orient!
Aquí vos deixam les fotos de l'aniversari, desprès vàrem anar a assajar al poliesportiu, les nadales ens han de sortir molt bé! El dia ens va passar volant...


Si voleu veure les fotos de la visita que vàrem fer a Biblionins clicau sobre l'enllaç:
http://biblionins.blogspot.com.es/2014/12/conta-contes-de-nadal.html
 
Demà, fi de trimestre! Vacances! 

Els deures de Nadal ja els teniu escrits a la pestanya de deures! 

DUIM, MIRAM, LLEGIM...

A l'aula fem diferents activitats, a part de fer un treball específic amb les diferents àrees del curs també ja sabeu que duim coses que ens serveixen per interrogar-nos sobre allò que ens envolta.
També veiem, si el temps ens arriba, vídeos ja sigui qualque documental o també curtmetratges que ens ajuden a interpretar les imatges. Intentar entendre què ens volen dir els personatges i també què opinam nosaltres del que veiem. Tot plegat ens ajuda a interpretar un altre llenguatge que és l'audiovisual. Veureu a les fotos que estam en grup i amb les mans a l'aire, volem donar la nostra opinió. 
El dia que mitja aula va a informàtica els que quedam a l'aula llegim. Bé, ho intentam, perquè ens cansam ràpid i aviat qualcú es passeja, dibuixa, juga...ens hem de posar més en serio amb això de llegir! 
Na Victòria mostra una decoració per l'arbre de Nadal. Té la forma d'un floquet! Paraula polisèmica, ens recorda n'Aina, té més d'un significat!  



Imatge de Bi Liniers

També ens cauen dents, i això ens ha duit a conversar sobre com pensam que és el "Ratoncito Perez". La veritat és que cadascú té una imatge dins el seu cap que surt de la seva imaginació. 
Ningú l'ha vist! Per tant, hem hagut de posar en marxa la nostra imaginació, les sensacions, la memòria, les hipòtesis (què fa amb les nostres dents?) i moltes coses més!

Continuam...

SEGON CICLE A CAPEL·LA

A la fi tot el segon cicle hem anat al concert de Capel·la! Ens feia molta il·lusió. En Bernat ens havia explicat com s'ho feien per cantar i que semblés que feien música però fins que no ho veus no sembla possible!

Vàrem tenir molta de sort perquè la previsió del temps era de molta pluja! Inclús els mestres no tenien clar si partir o no. És a dir, si esperar a arribar amb el temps just per entrar al auditori del conservatori. 
Però no! Va fer un dia preciós inclús va sortir una mica el sol! D'aquesta manera el dia va ser perfecte: arribada al Parc de les Fonts (molt prop del Conservatori) i berenada, el concert (fantàstic i emocionant) i desprès encara vàrem poder jugar al Parc de Sa Riera. 
Veureu a les fotos que bé que ens ho vàrem passar!

Ja frisam de tornar a sortir! 
Continuam! 

dissabte, 13 de desembre del 2014

ITINERARIS QUE ENS SUGGEREIX KIO I GUS

Al llibre que empram a filosofia vàrem llegir que que el padrí d'en Kio fa un viatge en vaixell i li conta una història molt guapa (quines coses té la memòria veritat?). Surt de Boston per anar a Bombai. 
També hem xerrat una mica sobre el viatge de Colom (Colon en Castellà) i com es pensaven que la terra era plana els mariners d'un temps. Ho recordau?
"Colom afirmava que es podia arribar a l'orient llunyà (les Índies) des d'Europa viatjant cap a l'oest, i que era factible realitzar el viatge per mar amb possibilitats d'èxit; dedicà els millors anys de la seva vida a confirmar aquest pensament i assolí l'èxit inesperat el 12 d'octubre de 1492: el descobriment del Nou Món als ulls de la vella Europa.
Colom no solament va arribar al Nou Món, sinó que retornà a Europa, va realitzar un total de quatre viatges i donà inici a un règim de viatges periòdics segurs des d'Europa fins a Amèrica. 
A partir dels viatges de Colom, el van succeir altres exploradors i conqueridors i s'establiren vincles permanents amb el nou continent." 
Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/Crist%C3%B2for_Colom

Així era el món tal i com es coneixia abans dels viatges de Colom! 
Font: http://www.portalplanetasedna.com.ar/mapa_mundoconocido.htm
A partir del text es va plantejar cercar el possible itinerari que va poder fer el padrí d'en Kio per arribar a Bombai (i era molt important recordar que passava per les costes d'Àfrica!). 
Hem fet molt bona feina, hem mirat mapes, planisferis, bolles del món...i això és el que vàrem trobar: 

Al final na Sacra va voler fer-nos una foto a tots i totes els companys que havíem cercat informació amb el mapamundi al darrera. Na Mariona havia sortit amb na Rosa però es veu a la foto individual.
Hem quedat bé, veritat? 

I un altre dia també vàrem cercar informació sobre Txaikovski, que era el nom d'un cavall que surt al llibre de filosofia. Ara ja sabem que és el nom d'un compositor rus que ens ha deixat uns ballets molt bells. 
Ben segur que a l'amo del cavall li devia agradar molt la música! 
Ens va servir per xerrar del ballet i del que implicava ballar bé, la importància de la constància i l'esforç per aconseguir fer coses tan ermoses i perfectes com aquesta:
    

La conversa va ser ben interessant! 
Hem fet molta feina per preparar els controls, aviat arribaran les vacances i tindrem temps per tot allò que ens diverteix molt.
I també hem escrit unes cartes molt ben redactades pels Reis d'orient i pel Pare Noel, esperam que ens arribi alguna cosa de les moltes que hem demanat! 


Vacances,  sí! I temps per llegir! Ja sabeu quins llibres voleu demanar per les festes? Mirau el bloc de BIBLIONINS!! 
http://biblionins.blogspot.com.es/

Dilluns sortida a un concert de Capel·la! 

Continuam...

TALLERS DE NADAL

La setmana passada vàrem fer els tallers de Nadal, postals, corones d'advent, bolles...ens mesclàrem els quatre grups i així anavem canviant de taller. Va ser molt divertit i ens encanta decorar l'escola! 
Aquí teniu unes fotos dels tallers:
  I aquí teniu unes altres fotos de com ens ha quedat el passadís! 






Queda molt poc temps per les vacances de Nadal! Cal aprofitar els dies que ens queden a l'aula!

dimarts, 2 de desembre del 2014

CARTA ALS REIS D'ORIENT!

La carta als reis d'orient és un clàssic de Nadal. Molts de vosaltres ja la teniu feta però com sempre podem perfeccionar-ho tot aquí teniu una sèrie de consells per escriure una bona carta. Als reis o a una altra persona que volgueu saludar. 

Una CARTA és un full de paper escrit que enviem a una persona per comunicar-li una cosa.

Les CARTES s’acostumen a enviar tancades en un sobre i amb un segell de correus.
   
PARTS DE LA CARTA
1.    Lloc i data
2.    Salutació
3.    Contingut
4.    Comiat
5.    Signatura

                                                                                                   Il·lustració de Mònica Carretero
ANAM A ESCRIURE UNA CARTA!
1.   Posam el lloc des d’on estam escrivint la carta i la data.
2.   Escrivim una salutació a la persona a qui l’adreçam.
3.   Després pensam molt bé què li volem dir (és bo fer un parell d'esborranys). 
4.   Començam a escriure amb bona lletra la primera part.
5.   Posam punt i a part i expliquem la segona cosa que volem comunicar. I així anam continuant fins acabar el nostre missatge. 
6.   És bo fer alguna pregunta perquè l’altra persona també tingui ganes de contestar-nos. (En el cas dels Reis d'Orient no farem preguntes, ells el que fan és dur-nos els regals!)
7.   Al final de tot ens acomiadam i signam.
8.   Si rellegim la carta i ens hem oblidat de dir alguna cosa escrivim la postdata.

EXEMPLES DE SALUTACIONS I ACOMIADAMENTS

SALUTACIONS
ACOMIADAMENTS
Senyor, senyora...
Distingit...
Benvolguts...
Hola... 
Apreciat... 
Estimada...

Una salutació ben cordial
Atentament
Cordialment
Una abraçada ben forta
Fins la propera
Petons i abraçades
Fins aviat

Sobre algunes salutacions: 
Senyor, o Senyora, (formal, la més general)
Distingit senyor, o Distingida senyora, (solemne)
Benvolgut amic, o Benvolguda amiga, (amistosa)


DISPOSICIÓ DELS ELEMENTS EN UNA CARTA

                                                  
                                                      LLOC I DATA

SALUTACIÓ,

COS DE LA CARTA (on desenvoluparem tot el que volem transmetre)
.............................................................................................................................
.............................................................................................................................
............................................................................................................................

ACOMIADAMENT

                                                       SIGNATURA


POSTDATA (Tan sols si hem oblidat alguna cosa) 
-------------------------------------------------------------------

La carta als reis és una carta especial, cal que quedi ben clar que ens hem portat bé (malgrat no sempre, això ho podem reconèixer...), també ha de quedar clar que no es tracta de la carta que escriuríem a un amic o amiga. Ha de tenir un to una mica més formal. 

Per tant, hem de començar bé i acabar correctament. Hem de fer un esforç per aconseguir que el que tenim dins el nostre cap quedi clar a la carta. (I no em refereix al llistat de regals que voleu!) 

Podem explicar el que trobem necessari per demanar les coses que pensam que ens mereixem i per què. És molt important que ho expliquem ja que són molts els infants que demanen regals i els reis s'han d'assegurar que estan ben repartits. 
També és bona idea pensar en els infants que tenen menys coses que vosaltres, fer veure que pensam en els altres demostrarà que teniu bons sentiments.  
Aquí teniu dos models de cartes, la primera formal i la segona informal(no trobareu cap dels Reis d'Orient, l'heu de fer vosaltres!) 


I...a començar! Pensau a fer-ho molt bé, són els deures del pont! 

Dimarts les posarem en comú, a veure qui ha fet la carta més guapa de tots i totes! 

Aquí vos deix un joc de punts...clicau sobre l'enllaç: 


                                                                                                                                               Il·lustració de Paloma Valdivia 


Si vos fixau atentament en les il·lustracions observareu que  ambdues comparteixen la mateixa idea inicial, tres reis i un camell! Però cada artísta les ha realitzades de manera diferent . 

I perquè trobau que comparteixen el camell? Ja podeu començar a fer alguna hipòtesi! 

Continuam...